ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΛΑ

Τι είναι, όμως η φόλα ; Κάθε τι που με την κατάποσή του είναι σε θέση να προκαλέσει δηλητηρίαση ή γενικότερα πρόβλημα στην υγεία του ζώου, ονομάζεται «φόλα».

Για να προσελκυστεί ένα ζώο ώστε να φάει κάποια φόλα, χρειάζεται το δηλητήριο να καλυφθεί, οπτικά και γευστικά, από κάποιο νόστιμο φαγητό ή λιχουδιά, όπως ωμό κρέας, μπιφτέκι, φαγητό σε κονσέρβα και άλλα.

Σχηματικά, θα μπορούσε κανείς να ταξινομήσει τις φόλες ως εξής : Φόλες που περιέχουν χημικά ή τοξικά δηλητήρια ή φαρμακευτικές ουσίες. Εδώ ανήκουν π.χ. η βαρφαρίνη (αντιπηκτικό του αίματος που περιέχεται σε ποντικοφάρμακα), οργανοφωσφορικές ενώσεις (που περιέχονται σε εντομοκτόνα σε υγρή μορφή ή σε σκόνη) ή στρυχνίνη, κ.α. Φόλες που περιέχουν λεπτοθρυμματισμένα γυαλιά.

Είναι σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος ότι οι φόλες δεν είναι επιβλαβείς μόνο για τα αδέσποτα, αλλά ελλοχεύουν και τεράστιοι κίνδυνο κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις φόλες και τους τρόπους αντιμετώπισης, πατήστε εδώ.

Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει ύπαρξη φόλας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε στο παρακάτω email , αναφέροντας διαμέρισμα, περιοχή, οδό και αριθμό, και αν πρόκειται για πάρκο την ονομασία του.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

 
 


 

Για να δείτε χάρτη όλων των διαμερισμά-των Αττικής και που ανήκει η κάθε περιοχή πατήστε εδώ